Україна отримає 24 млн євро гуманітарної допомоги ЄС для постраждалих у війні

01.03.2018, 16:08

Україна отримає 24 млн євро гуманітарної допомоги для громадян, які постраждали від конфлікту. Про це заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш після візиту в Брюссель.

Міністерство в рамках роботи з міжнародними партнерами, перш за все - Європейською Комісією, погодило надання Україні 24 млн євро як гуманітарної підтримки для громадян, які постраждали у війні на сході країни.

«Для України громадяни на окупованих територіях - найбільша цінність, і ми покладаємося на наших партнерів - міжнародні організації, які працюють там. Зі свого боку, ми забезпечуємо гуманітарний доступ на окуповані території, щоб наші люди знали, що про них піклуються. Також Уряд докладає максимум зусиль, щоб захистити громадян, які постраждали внаслідок збройної агресії на підконтрольній території. Ми щиро вдячні за постійну чотирирічну підтримку нашим міжнародним партнерам, зокрема ЄС та ООН. Також дякуємо Європейській Комісії з надання гуманітарної допомоги в розмірі 24 млн євро, про яку було оголошено сьогодні», - заявив міністр.

"Потрібен захист людям, дітям, які залишаються там, потрібна освіта і психосоціальна допомога. Висловлюю підтримку підходам Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і ВПО в питаннях надання допомоги постраждалому населенню», - зазначив під час зустрічі Комісар ЄС з гуманітарної допомоги Христос Стіліанідес.

Загалом, згідно з Планом гуманітарного реагування на 2018 рік, підготовленим ООН для вирішення критично важливих проблем громадян на Сході треба 137 млн ​​дол.

Читайте АСН в Google News