Нардепи вимагають заборонити ввезення в Україну російських міндобрив

28.02.2018, 17:24

Нардепи на засіданні Кабміну вимагають заборонити ввезення в Україну російських міндобрив. Про це на засіданні Кабміну заявив народний депутат Михайло Головко, передає кореспондент ASN.

"Від групи депутатів ми звертаємося до Кабміну і Міністерству економічного розвитку ввести антидемпінговое розслідування і санкції до російської компанії мінеральних добрив "Єврохім", яка тільки минулого року завдала нам шкоди в розмірі 2 млрд грн. Російські окупанти спочатку знищили нашу нафтопереробну галузь, а сьогодні знищують мінеральну галузь", - сказав Головко.
У свою чергу, нардеп Сергій Рудик закликав Кабмін заборонити ввезення на територію України мінеральних добрив виробництва РФ.
У відповідь перший віце-прем'єр і міністр економічного розвитку Степан Кубів запевнив, що Кабмін виступає за прозоре формування ринку мінеральних добрив.

"Ми вже провели з депутатами дві робочі зустрічі. Це питання під контролем уряду. Вчора була професійна нарада з МінАПК і Мін'юстом. А в п'ятницю буде ще одна нарада, де будуть ухвалені необхідні рішення і програми... Так, ми будемо міняти коди, щоб запобігти потраплянню на наш ринок нелегальної продукції... Так, є обхід через Білорусь, через інші країни колишнього СРСР, тому ми через відпрацювання кодів забезпечимо захист нашого ринку", - сказав він.

Читайте АСН в Google News