Україні в 2018 році доведеться взяти в борг 7 мільярдів доларів

23.02.2018, 14:52

Без співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ) Україна не зможе отримати кредити при загальній потребі в 7 мільярдів доларів у 2018 році. Таку думку висловив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Не буде співпраці з Міжнародним валютним фондом - не буде грошей ні від яких інших фінансових інституцій", - зазначив експерт. За його словами, в поточному році очікувалося, що Україна може отримати 3-4 млрд доларів від МВФ, близько 2 млрд доларів - від Євросоюзу і ще 1 млрд доларів від інших структур.

При цьому він додав, що також співпраця з МВФ дозволяло українському уряду вийти на ринки запозичення капіталу і позичити там ще 1-2 млрд доларів. "Питання з фінансовою стабільністю в середньостроковій перспективі було б вирішено", - додав при цьому економіст.

Таким чином, як зазначив Устенко, країна отримала б близько 8 млрд доларів при потребі у валюті на рівні 7 млрд доларів. Нагадаємо, міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що Україна не погодила з МВФ питання щодо газу і антикорупційного суду. На його думку, ці умови Україна може виконати до квітня 2018 року.

Читайте АСН в Google News