МЗС Великої Британії закликає не знижувати тиску на РФ через анексію Криму

23.02.2018, 11:29

Світова спільнота повинна пам'ятати про страшні наслідки анексії Криму Росією і подвоїти рішучість у справі захисту цінностей та поваги міжнародного права. Про це пише глава МЗС Великої Британії Борис Джонсон у статті, яка була розміщена на сайті відомства, передає DW.

Джонсон нагадав, як Путін розповів у фільмі «Крим. Шлях на Батьківщину», що вийшов у 2015 році, про те, що рішення про захоплення півострова було ухвалено в Кремлі на нараді 22 лютого 2014 року. Фактично рішення про окупацію Криму було прийнято за три тижні до «бутафорського» і «фіктивного» референдуму, яким Москва намагалася надати наліт легітимності таким діям.

Міністр вважає, що більш пізні заяви Володимира Путіна про захист жителів Криму, а також виконання їхніх побажань були брехливими. Глава МЗС нагадує, що РФ анексувала півострів у України 18 березня 2014 року. Після окупації Путін продовжив дії, розпалюючи конфлікт на Донбасі.

За словами глави МЗС Великої Британії, «потрібно виважено і рішуче протистояти РФ. Це означає збереження пов'язаних із Кримом санкцій проти Кремля, поки регіон залишається під контролем Москви, а також збереження подальших санкцій, поки мінські угоди не виконуються», - сказав Джонсон.

Читайте АСН в Google News