Половина України прагне в НАТО і ЄС. Крім Одеської області, Харківщини і Донбасу

22.02.2018, 20:07

Все більше українців підтримує інтеграцію в ЄС і НАТО. Про це на прес-конференції заявив заступник директора соціологічної групи "Рейтинг" Любомир Мисів, передає кореспондент ASN.

"Проєвропейський вектор є домінуючим практично у всіх регіонах країни за винятком Одеської області, Харківщини і Донбасу. В цілому, вступ в ЄС підтримали б у разі проведення референдуму, 52% опитаних, проти цієї ініціативи - 27%, не змогли визначитися, чи не брали участі в голосуванні - 20%", - заявив він. Також, з його слів, за останні три роки кількість прихильників вступу в НАТО зросла в півтора рази.

"Сьогодні 43% підтримують вступ до альянсу, 34% - проти цього. Ще майже чверть або не визначилися, або не брали б участі в референдумі в разі його проведення", - сказав він.

При цьому є відмінність в підтримці євроінтеграції і підтримці вступу в НАТО. Остання - нижче на Півдні і Сході. А в віковому розрізі найбільше противників НАТО серед найстарших респондентів.

Опитування проводилося у всіх регіонах, опитано 30 000 респондентів (по 1200 в кожному регіоні). Особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 0,6%. Терміни проведення: 12-28 грудня 2017.

Читайте АСН в Google News