Держава нічого не робить для попередження домашнього насильства в Україні - Amnesty International

22.02.2018, 18:07

Рівень домашнього насильства в Україні залишається дуже високим. Про це на прес-конференції заявила директор Amnesty International Ukraine Оксана Покальчук, передає кореспондент ASN.
 
"Рівень домашнього насильства в Україні - дуже високий. Незважаючи на збільшення кількості звернень до поліції про факти насильства в сім'ї, ми не можемо говорити про те, що з боку держави відбувається якесь зрушення в напрямі боротьби з цим явищем", - заявила вона .
 
У лютому вийшла доповідь моніторингової місії ООН, в якій були задекларовані випадки насильства, зокрема сексуального, пов'язаного з конфліктом на Сході, коли жінки масово піддаються такому насильству.
 
"У цьому контексті ми наполягаємо на ратифікацію Стамбульської конвенції, але цього не відбувається... Скільки ще жінок і дітей постраждають від домашнього насильства, поки в Україні наберуть чинності два закони, ухвалені парламентом? Ми наполягаємо, щоб була ратифікована Стамбульська конвенція, оскільки з цих двох законів було вилучено термін "гендер", - констатувала вона.

Читайте АСН в Google News