Третина українців не хоче, щоб їхні діти жили на Батьківщині, а Схід все ще ностальгує за СРСР

22.02.2018, 13:06

Українці все менше ностальгують за СРСР. Про це на прес-конференції заявив заступник директора соціологічної групи "Рейтинг" Любомир Мисів, передає кореспондент ASN.

"Лише третина опитаних респондентів жалкують про розпад у 1991 році Радянського Союзу, 55% - не ностальгують за СРСР. Найбільше тих, хто сумує за минулим, перебуває в областях Півдня та Сходу, найменше - на Заході. Ностальгія за СРСР корелюється в регіональному розрізі з кількістю тих, хто не підтримує вступ до НАТО ", - заявив експерт. При цьому, з його слів, прозахідний і проукраїнський вектори є сьогодні однозначно домінуючими в суспільстві.

"Так, не менше половини опитаних відповіли, що хочуть, щоб їхні діти жили в Україні, ще третина вибрали б для місця їхнього життя Європейський Союз, 7% - США, і тільки 2% - Росію. Ця тенденція притаманна з невеликими відмінностями для жителів всіх областей України", - сказав він.
Опитування проводилося у всіх регіонах, опитано 30 000 респондентів (по 1200 в кожному регіоні). Особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 0,6%. Терміни проведення: 12-28 грудня 2017 року.

Читайте АСН в Google News