Соціальні проблеми українців переважили конфлікт на Донбасі. Більшість говорить про критичну ситуацію в країні

22.02.2018, 11:06

Соціальні проблеми українців почали хвилювати більше, ніж конфлікт на Донбасі, а 90% наших співгромадян вважають ситуацію у країні критичною або напруженою Про це на прес-конференції заявив прес-керівник Соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович, передає кореспондент ASN.
 
"75% українців називають основною проблемою в державному масштабі конфлікт на сході, на Донбасі. Друга проблема, яка хвилює українців, це хабарництво і корупція - про це говорить кожен другий опитаний. І третьою проблемою - 28% - називають безробіття. Далі йде:\ підвищення цін, низький рівень зарплат, поділ на бідних і багатих, підвищення тарифів", - заявив він.
 
Водночас, коли респондентів запитують про особисті проблеми, які турбують безпосередньо їхні сім'ї, на перший план якраз виходять соціальні питання.
 


"Низький рівень зарплат і пенсій, підвищення цін, підвищення тарифів - ось перші три позиції, які хвилюють щонайменше 50% українців. Це безальтернативні проблеми. Навіть конфлікт на Сході тут хвилює тільки 20%, що показово. Також українців хвилює відсутність можливості отримати якісне медичне обслуговування - 20%, безробіття - ті ж 20%, недостатній соціальний захист - 15%, потім ми бачимо хабарництво. І тут особливих відмінностей між регіонами немає", - сказав він.


Загалом 90% українців назвали ситуацію в країні критичною або напруженою. "60% - оцінюють ситуацію як напружену, 33% - як критичну і навіть вибухонебезпечну. Регіональні відмінності є, але вони і тут не суттєві", - підкреслив експерт.
 
Опитування проводилося у всіх областях, де опитано 30 тис. респондентів і по 1200 респондентів у кожній області. Ми закінчили дослідження ще в кінці минулого року. Загальна похибка становить всього 0,6%. А по областях - 2,8%.

Читайте АСН в Google News