М'ясо за рік в Україні подорожчало на 40% - експерт

21.02.2018, 22:24

Вартість м'ясного кошика в середньому в Україні за рік зросла на 40%. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

За його словами, на кінець січня 2018 року вартість склала 529 гривень, що на 152 гривні більше, ніж рік тому. В кошик входять всі види м'яса і ковбаса, які підлягали моніторингу держави. Таким чином, сюди увійшли свинина, яловичина, сало, куряча тушка, філе, варена ковбаса 1-го сорту.

«Всі види м'яса подорожчали за рік від 29% до 80%, а саме: сало – на 80%, свинина – на 55%, ковбаса варена – на 34%, курка в тушці – на 31%, філе курки – 30%, яловичина – на 29%», - написав Дорошенко. Свинина за рік зросла на 39 грн, сало додало до ціни 32 грн, яловичина – 26 грн, ковбаса і філе курки – по 21 грн, курка в тушці – 13 грн.

Експерти відзначають, що продуктова інфляція сприяє підвищенню загальної інфляції в Україні. Ця тенденція не зміниться до кінця 2018 року.

Читайте АСН в Google News