Експерт назвав небезпечні хитрощі забудовників при продажу квартир

21.02.2018, 18:53

Щоб продати більше квадратних метрів у споруджуваних будинках, забудовники придумали низку рекламних вивертів. Таку думку висловив голова ради Експертної міжгалузевої асоціації України Анатолій Топал на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Головна хитрість - це коли вони пишуть: купити квартиру у споруджуваному будинку. А купити квартиру у споруджуваному будинку неможливо - її ще немає. Ви можете поділитися своїми грошима з забудовником і робити разом із ним бізнес, за який, якщо буде вдалим, - ви щось отримаєте", - зазначив експерт.

За його словами, крім того, ціна квадратного метра в 8-9 тисяч гривень у Київській області також є "рекламним ходом", оскільки нове житло за такі гроші не може бути побудовано фізично. "Ви повинні розуміти, що такі квартири з'являться, в кращому випадку, через два роки", - пояснив експерт.

При цьому він додав, що більш низьку ціну забудовник може запропонувати тільки в разі одномоментного розрахунку за квартиру. Нагадаємо, ціни на житло в Україні продовжують падати і вже наблизилися до критично низького рівня. Деякі забудовники вже продають квадратні метри практично за собівартістю. Такі дані оприлюднив Нацбанк України у грудневому "Звіті про фінансову стабільність".

Читайте АСН в Google News