Список дефіцитних професій в Україні поповнився несподіваними позиціями

21.02.2018, 17:16

Кабмін додав 6 професій у перелік професій загальнодержавного значення. Про це повідомили в прес-службі Міністерства освіти.

Згідно з рішенням уряду, підготовка з дефіцитних спеціальностей тепер відбуватиметься за кошти держбюджету. До переліку додали такі професії: зварювальник, машиніст дорожньо-будівельних машин, монтажник систем утеплення будівель, слюсар механоскладальних робіт, слюсар-інструментальник, слюсар-ремонтник.

У держбюджеті на 2018 рік закладено майже 120 млн гривень для підготовки кадрів за цими професіями. З них потреба в коштах на підготовку фахівців становить 103,7 млн ​​грн, решта 16 млн будуть використані на підготовку з доданих професій.

Дефіцитні професії визначили, провівши у вересні-жовтні 2017 року моніторинг найбільш затребуваних на ринку праці професій. До нього приєдналися місцеві органи управління, роботодавці, Мінсоцполітики, центри зайнятості, ДК «Укроборонпром».

Перелік професій загальнодержавного значення раніше містив 19 професій, зокрема, токар, фрезерувальник, монтер колій, слюсар із ремонту дорожньо-будівельних машин і тракторів, верстатник широкого профілю тощо.

Читайте АСН в Google News