Данилюк розповів про завершення співпраці з МВФ і про наступний транш

21.02.2018, 14:32

Україна не погодила з МВФ питання щодо газу і антикорупційного суду. Про це міністр фінансів Олександр Данилюк заявив в ході прес-конференції після засідання Кабінету Міністрів України.
 
"Минулого тижня була технічна місія МВФ, яка працювала за кількома неврегульованими питаннями. І ми дуже хотіли, в принципі, щоб ми досягли згоди з усіх питань. Але хочу сказати, що ми досягли серйозного прогресу з кількох питань. І зараз робота триває . Місія повернулася до Вашингтона. Ми продовжуємо з цих питань працювати. Цей візит допоміг нам просунутися, але ще потрібно доопрацювати з двох ключових питань: щодо енергетичної реформи і з антикорупційного суду. Тобто робота триває", - заявив він.
 
Щодо можливих термінів надання наступного траншу МВФ, міністр фінансів не дає конкретних прогнозів.
 
"Я ніколи не говорив про квітень. Я говорив про те, що в квітні ми можемо виконати умови. Є ще деякі процедури всередині самого фонду. Зараз я б не робив якихось прогнозів: буде це травень або червень. Для нас головне - це знайти спільну позицію з МВФ. Це ключове. Щоб це дозволило успішно нам разом рухатися далі", - сказав він.
 
Данилюк нагадав, що чинна програма співпраці з МВФ закінчується в квітні наступного року.

Читайте АСН в Google News