Гройсман визнав: 45% українців хочуть покинути країну

21.02.2018, 11:42

45% українців хочуть покинути країну. Про це прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, відкриваючи засідання Кабміну, передає кореспондент ASN.

"Сьогодні багато хто говорить про те, що українці виїжджають за кордон. Шукають там іншу долю, роботу. Нещодавно я познайомився з одним матеріалом у ЗМІ, де написано, що 45% громадян України виїжджають за кордон з метою пошуку більш високооплачуваної роботи. Наступні 32% - це люди, які шукають іншої якості життя, 13% - заради своїх дітей. Тобто весь комплекс причин пов'язаний з майбутнім і справедливістю життя", - заявив він.

За словами прем'єра, справедливість - це відсутність корупції, епідемій, нормальна зарплата і пенсія, високий рівень безпеки.
"Але ми точно знаємо, що сьогодні за 26 років нашої Незалежності мало хто приділяв увагу створенню цього майбутнього країни", - констатував він.

Гройсман заявив, що "постійно думає" над тим, як поліпшити життя українців. "Порядок денний насичений важливими питаннями. Є низка питань, які сьогодні можна виділити. Зокрема, освіти, соціальної справедливості, які сформовані за порядком денним. Найголовніше, що нам потрібно зробити в країні, це повернути соціальну справедливість щодо українських громадян. І відчуття успішного майбутнього. Це дві ключові речі, які впливають на якість життя і очікування", - заявив він.

Прем'єр підкреслив, що "постійно думає над цим".

Читайте АСН в Google News