У Авакова придумали законну причину не охороняти суд: всіх різко підкосив грип

20.02.2018, 16:27

У Національній гвардії пояснили зняття охорони з Шевченківського районного суду Києва гострими респіраторними вірусними інфекціями, які підкосили солдатів. Про це голова Шевченківського суду повідомив у листі Вищій раді правосуддя.

19 лютого о 9:30 бійці Національної гвардії, які здійснювали охорону суду, залишили приміщення без пояснення причин. Далі в суд надійшов лист від військової частини з проханням розглянути можливість звільнення від охорони будівлі суду в зв'язку з високим рівнем захворюваності особового складу 4-го стрілецького батальйону ГРВІ. Через 9 годин охорону суду відновили.

Нагадаємо, конфлікт між МВС і судами почався з того моменту, коли Шевченківський суд відпустив на поруки ветерана АТО, який стріляв у гвардійця під час заворушень під Святошинським судом. Міністру МВС це рішення суду не сподобалося і він у соцмережі закликав Кабмін зняти всю охорону з судів. Дії Авакова викликали критику з боку представників судової влади. Однак на офіційному рівні на це протистояння поки що ніхто не відреагував.

Читайте АСН в Google News