Депутата Держдуми судять у справі "російської мафії" в Іспанії

20.02.2018, 09:53

В рамках судового процесу у справі «російської мафії» прокуратура Іспанії просить засудити 18 осіб, в тому числі депутата Державної думи Росії Владислава Резника, до різних термінів ув'язнення від 19 місяців до 5,5 років ув'язнення, інформує ABC.es.

На лаві підсудних опинився депутат нелегітимною в Україні Держдуми Владислав Рєзнік, його дружина Діана Гиндин, а також Юрій Саліков, Хуан Антоніо Унторіа Агустін, Світлана Васильєва, Олена Бойко, Андрій Маленкович, Михайло Ребо, Леонід Хазін, Ігнасіо Педро Уркіло, Леокадія Мартін, Юлія Єрмоленко, Хуліан Хесус Ангуло, Франсиско Окан Пальма, Жанна Гавриленкова, Антоніо де Фортуни, Вадим Романюк і Кирило Юдашев.

Михайло Ребо - вирішив піти на угоду зі слідством і погодився зі звинуваченнями іспанської прокуратури, яка запросила два роки позбавлення волі для нього і штраф - 600 тис. євро.

Справа стосується 2008 року, коли поліція Іспанії провела «Операцію Трійка» і заарештувала 18 підозрюваних «російської мафії». Росіяни почали відмивати гроші в Іспанії в 1990-х роках, коли багаті громадяни Росії почали купувати розкішні вілли на Коста-дель-Соль і Балеарських островах.

Читайте АСН в Google News