Церковні шпилі в Британії допоможуть роздавати інтернет

19.02.2018, 22:35

Влада Великої Британії і Церква Англії підписали угоду, згідно з якою шпилі церков в селах будуть використані для установки обладнання для роздачі інтернету. Про це повідомили на сайті уряду Британії.

Відтепер компанії-провайдери зможуть використовувати церковні будівлі і іншу власність, зокрема шпилі, щоб поліпшити якість широкосмугового і мобільного інтернету, а також Wi-Fi. Відзначається, що церкви традиційно розміщувалися в найвищих точках місцевості, тому їх шпилі ідеально підходять для роздачі інтернету.

Комерційні угоди будуть укладатися на місцях між єпархіями і парафіями і операторами зв'язку. Крім того, шпилі щонайменше 120 британських церков вже використовуються для забезпечення зв'язку і доступу в інтернет – єпархії в Норвічі і Челмсфорді беруть участь в таких програмах 5 років.

Згідно з даними британського регулятора Ofcom, 4G-мережі для клієнтів всіх чотирьох мобільних операторів країни в даний час доступні на 43% території Британії, а покриття для голосового зв'язку становить 70% території.

Читайте АСН в Google News