Завтра військові пенсіонери проведуть зустріч із міністром оборони щодо перерахунку пенсій

19.02.2018, 17:31

Військові пенсіонери проведуть зустріч із главою Міноборони. Про це на зустрічі з представниками "Опозиційного блоку" у Верховній Раді заявив голова Всеукраїнської профспілки ветеранів військовослужбовців, ветеранів учасників бойових дій, учасників АТО і поліцейських Олександр Маматов, передає кореспондент ASN.

"Уряд хоче нас обдурити. У новому законі про перерахунок пенсій вони хочуть враховувати тільки військове звання, оклад і вислугу років. А найстрашніше, вони хочуть відв'язати пенсію від грошового забезпечення", - заявив він.

З його слів, намір Кабміну прив'язати військову пенсію до мінімальної зарплати  є прямим порушенням їхніх прав. "20 лютого ми зустрічаємося з міністром оборони Степаном Полтораком. Ми сподіваємося, що він підтримає нас, як це вже зробив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який категорично заявив, що не підтримує позицію Мінсоцполітики", - сказав він.

Нагадаємо, на останньому засіданні Кабміну очільник МВС виступив категорично проти підготовки нового закону про пенсійне забезпечення колишніх військовослужбовців.

Читайте АСН в Google News