Експерт пояснив, чому МВФ перестав кредитувати Україну

16.02.2018, 18:01

Ще 4 роки тому Міжнародний валютний фонд (МВФ) з легкістю виділяв Україні великі суми як кредитну допомогу, однак тепер кредитування відбувається вкрай мляво. Таку думку висловив член Економічного дискусійного клубу Євген Олейников на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ASN.

"Єврокомісар Йоханнес Хан чітко сказав, що у відносинах з Україною відсутня довіра, тому платити вони готові за вже зроблене", - зазначив експерт. За його словами, на початку 2014 року кредитори були готові давати гроші Україні під майбутні реформи.

Однак дотепер ситуація кардинально змінилася - виділення траншей можливе тільки після того, як реформа вже реалізована або ж прийнятий необхідний законопроект. При цьому він додав, що причина втрати довіри криється в саботажі українським урядом реформ, яких вимагає МВФ, і відмові виконувати взяті на себе раніше зобов'язання.

Нагадаємо, з 12 по 16 лютого в Україні перебувала технічна місія МВФ. У самому Фонді підкреслювали, що виділення чергового траншу кредиту нинішня місія розглядати не буде, проте міністр фінансів України Олександр Данилюк запевнив, що візит експертів МВФ є особливо важливим для продовження співпраці з міжнародною фінансовою структурою.

Читайте АСН в Google News