НАТО готується до протистояння в разі агресії РФ

15.02.2018, 15:13

НАТО готується до ефективного протистояння в разі агресії Росії. Про це на прес-конференції заявив заступник директора Інституту світової політики Микола Белесков, передає кореспондент ASN.

"Вчора і сьогодні у Брюсселі триває засідання міністрів оборони НАТО. Для України це засідання є ключовим форматом у стосунках з альянсом. Це засідання є важливим, оскільки воно фактично є підготовчим для великого саміту з НАТО, який пройде в липні поточного року", - заявив він.

За його словами, міністри оборони вже фактично готують ключові рішення, розглядають різні варіанти порядку денного саміту.

"Можна сказати, що останнє засідання у Брюсселі сьогодні і вчора є фактично логічним продовженням того, що було в листопаді минулого року. По-перше, вже ухвалено рішення про створення ще двох командувань. Після завершення Холодної війни в НАТО було 22 тис. осіб у таких командуваннях, а в останні роки - тільки 7 тис. осіб. Тобто було скорочення штабного складу... Сьогодні ж ухвалено рішення про розширення. Це говорить про те, що НАТО насправді веде підготовку для того, щоб ефективно протистояти у випадку російської агресії", - пояснив він.

За його оцінками, для альянсу сьогодні є дві загрози: зі сходу в особі Росії та іншого флангу - у вигляді тероризму і незаконної міграції. Тому для альянсу вкрай важливо виробити оптимальну модель реагування на ці загрози.

Читайте АСН в Google News