Кіберполіція розслідує крадіжку біткоінів на $5 млн

14.02.2018, 21:57

Департамент кіберполіції НП України викрив велику фішингову кампанію. В результаті неправомірних дій зловмисникам вдалося заволодіти 700 біткоінами (близько 5 млн дол.). Про це сказано на офіційному сайті кіберполіції.

«Наприкінці вересня минулого року разом із співробітниками підрозділу Talos компанії Cisco кіберполіція почала розслідування однієї з великих фішингових кампаній, дії якої спрямовані на користувачів кріптовалюти (операція Coinhoarder»), - йдеться в ньому.

При аналізі було виявлено велику кількість доменів, назви яких дуже схожі на оригінальний сайт сервісу віртуальних Bitcoin-гаманців: blockchain.info.

Як зазначається, «заманювання» відбувалося за допомогою рекламних кампаній Google.

При введенні фрази blockchain в Google з'являлося посилання, яке виглядало цілком легітимно.

Але після переходу по ньому користувач потрапляв на фейковий домен (типу bockchain.info). Домен виглядав як оригінальний, але мав інше доменне ім'я і розроблений скрипт від зловмисників.

За приблизними підрахунками кіберполіції, в період з вересня по грудень минулого року, використовуючи шахрайський метод, зловмисники заволоділи кріптовалютою на 700 біткоінів (приблизно на 5 млн дол.)

Читайте АСН в Google News