Через 72 роки багато країн підуть під воду. Кліматологи показали мапу

14.02.2018, 11:34

Виходячи з середньої швидкості підвищення рівня моря, вчені зробили висновок, що рівень моря в 2100 році збільшиться на 65 см у порівнянні з 2005 роком. До такого висновку прийшли кліматологи США. Результати своїх досліджень вони опублікували в статті Proceedings of the National Academy of Sciences, передає N+1.

За словами вчених, підвищення середнього рівня світового океану на Землі через глобальне потепління повільно прискорюється. Згідно з даними, отриманими за допомогою супутникових вимірювань за останні 25 років, швидкість зростання рівня моря щороку збільшується в середньому на 0,084 мм на рік.

Підвищення рівня світового океану відбувається через теплове розширення океанської води, а також у результаті танення полярних крижаних щитів в Антарктиді і Гренландії і гірських льодовиків. Тільки за XX століття середній рівень моря піднявся на 17 см і продовжує рости.

Таким чином, частина країн, розташованих на невеликій висоті, і острівні держави в Тихому океані можуть бути повністю затоплені вже в середині XXI століття.

Читайте АСН в Google News