Експерти розкритикували закон Ляшка "Купуй українське, плати - українцям!"

13.02.2018, 18:47

Закон Ляшка "Купуй українське, плати - українцям!" поставить хрест на угоді з ЄС. Про це на прес-конференції заявив експерт Парламентської експертної групи з питань європейської інтеграції Руслан Ткаченко, передає кореспондент ASN.

"Багато хто чув про законопроект "Купуй українське, плати - українцям!" (Прим .: внесений у Раду головою РПЛ Олегом Ляшком). Загальна мета цього закону - створення умов для розвитку української економіки. Але який був обраний правовий механізм для реалізації цієї мети? Це надання українським виробникам преференцій у процедурі державних закупівель", - заявив він.

За словами експерта, такі преференції заборонені угодою про асоціацію з ЄС і законом про державні закупівлі. "Фактично, якщо цей закон буде ухвалено, ми отримаємо симетричну відповідь з боку ЄС. Це автоматично призведе до втрат українських виробників на міжнародних ринках. Одночасно ми отримаємо скасування квот на поставки наших товарів у ЄС, зупинку кредитування і технічної підтримки України", - попередив він.

Експерт впевнений, що цей закон не принесе позитиву економіці країни. Більше того, створить додаткові проблеми, які Україні сьогодні не потрібні. Нагадаємо, раніше Олег Ляшко зажадав від голови уряду провести в терміновому порядку переговори з головою Єврокомісії в Україні Мінгареллі.

Читайте АСН в Google News