У МЗС відреагували на рішення Росії використовувати свої війська за кордоном

30.09.2015, 19:09

У Міністерстві закордонних справ України із занепокоєнням сприйняли повідомлення про схвалення в закритому режимі Радою Федерації РФ постанови про використання збройних сил РФ за межами держави. Про це йдеться в заяві МЗС, опублікованій на сайті міністерства.

У заяві сказано, що аналогічне рішення РФ від 1 березня 2014 року призвело до окупації та анексії Автономної Республіки Крим і Севастополя.

«Черговий карт-бланш на застосування збройних сил держави-агресора на тлі триваючої агресії проти України розглядаємо як загрозу національній безпеці і крок, що підриває мирне врегулювання відповідно до Комплексу заходів з імплементації Мінських домовленостей напередодні саміту в «Нормандському форматі» в Парижі 2 жовтня», - йдеться в заяві.

При цьому в МЗС зазначили, що очікують від РФ публічного запевнення у відсутності будь-яких намірів щодо використання військ проти України, послідовного виконання зобов'язань за Мінськими домовленостям і негайного виведення своїх збройних сил з території України.

Читайте АСН в Google News