Ще одне подорожчання "комуналки" остаточно доб'є українців - експерт

08.02.2018, 17:45

Чергове підвищення комунальних платежів стане згубним для населення. Таку думку висловив директор Інституту міста Олександр Сергієнко на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ASN.

"Наступне підвищення тарифів буде згубним. Планується зростання ціни газу як товару на 62%. Зрозуміло, що це призведе лише до зростання боргів населення і зниження платоспроможності і просто до збіднення населення - люди будуть менше їсти, менше пити, гірше одягатися і не їздити на відпочинок", - зазначив експерт.

За його словами, уряд не може відмовити в черговому підвищенні ні газовим олігархам, ні експертам МВФ, оскільки потребує політичної підтримки і лояльності, а також кредитів міжнародних фінансових інституцій. Таким чином, на його думку, обіцяного підвищення тарифів з 1 квітня не уникнути.

При цьому Сергієнко додав, що доказом катастрофи, що насувається, стають відключення цілих міст від централізованого теплопостачання - як Сміла та Славутич. Нагадаємо, як раніше писала ASN, тарифна політика української влади завела сферу житлово-комунального господарства у глухий кут, оскільки кожне підвищення вартості послуг призводить лише до зростання боргів у цій галузі.

Читайте АСН в Google News