Холодницький розповів, як просуваються справи головних корупціонерів

08.02.2018, 14:34

Справу щодо скандального судді Чауса буде передано до суду протягом місяця після його екстрадиції в Україну, а розслідування стосовно народного депутата Борислава Розенблата завершиться в березні. Про це заявив заступник генерального прокурора - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Щодо Чауса всі необхідні для екстрадиції документи подані нашим молдовським колегам. Зараз залежить тільки від молдовської сторони, коли цей підозрюваний буде екстрадований в Україну", - зазначив чиновник. За його словами, скандальний суддя Микола Чаус оскаржує кожне процесуальне рішення в молдовських судах, проте очікується, що він все ж буде доставлений в Україну.

У такому випадку вже протягом місяця його справу буде передано суд. При цьому Холодницький додав, що щодо справи Олексія Бурана очікується вирок вже до кінця березня. Причому, як пояснив чиновник, згідно з "законом Савченко", який ще поширюється на цю справу, місяці, проведені скандальним суддею в СІЗО, будуть зараховані як 3,5 року відбутого покарання.

З приводу справи Розенблата - Полякова, як зазначив голова САП, процесуальні дії закінчуються - остаточно справу буде завершено вже в лютому-березні. Нагадаємо, у вівторок, 6 лютого, Заводський райсуд Миколаєва відпустив із СІЗО під цілодобовий домашній арешт суддю Малиновського суду Одеси Олексія Бурана, який стріляв по детективах НАБУ.

Читайте АСН в Google News