Рада внесла правки в закон про деокупацію Донбасу, але Парубій не встиг його підписати

06.02.2018, 19:50

Парламент без обговорення прийняв поправки до закону про деокупацію Донбасу №7163. Глава ВР Андрій Парубій пояснив, що поправки є як технічно-юридичними, і змістовними, перш за все - усувають неузгодженість у питанні продовження дії цивільно-військових адміністрацій на Донбасі.

За словами голови парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Івана Винника питання комітет міг узгодити автономно, а в сесійній залі його озвучують через великий резонанс.

Поправки внесли 228 голосами нардепів. У законі була норма, яка обмежувала термін дії цивільно-військових адміністрацій до 28 лютого 2018 року. Поправка повністю прибрала норму про строковість роботи такої адмінсітраціі. Також серед правок в тексті словосполучення "служба зовнішньої розвідки та інші" замінили на "розвідувальні органи", у визначенні "Генштаб СБУ, заходи і АТО можуть здійснюватися "паралельно і одночасно" прибрали слово "паралельно", а також слово "інваліди" замінили на "особи з інвалідністю".

Раніше Андрій Парубій сподівався, що якщо апарат встигне внести їх до закону, то він вкінці засідання публічно його підпише. Однак через палкі дебати з приводу проваленого земельного закону зробити цього не встиг. На сайті парламенту закон має статус "Проголосовано редакційне уточнення".

Читайте АСН в Google News