Чи вдарить по Україні падіння фондових індексів у США - думка економіста

06.02.2018, 13:05

Нинішнє падіння фондових індексів, викликане падінням Dow Jones, не призведе до кризи. Таку думку висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко у коментарі кореспонденту ASN.

"На жаль, наш ринок такий нікчемний, що це ну ніяк не відіб'ється а його показниках", - зазначив експерт. Крім того, економіст запевнив, що нинішнє падіння не має нічого спільного з ситуацією 2008 року, що спровокувала світову фінансову кризу.

"Там зовсім інші чинники, обсяги зовсім інші. Навіть не те, що не можна порівняти, - і близько не лежало", - додав президент Центру. Нагадаємо, фондовий індекс Dow Jones у понеділок впав на 1175 пунктів. Це найсильніше падіння головного фондового індексу США за один день з часів фінансової кризи 2008 року.

Слідом за Dow Jones впали й інші американські фондові індекси: індекс S&P втратив 3,8%, а Nasdaq - 3,7%. Лондонський FTSE 100 закрився на 1,46% нижче відкриття в понеділок. Індекс Мосбіржі на відкритті торгів Московської біржі знизився в порівнянні з рівнем закриття попередніх торгів на 2%, до позначки в 2231,39 пункту.

Російські акції знижуються після рекордного падіння американського індексу Dow Jones, який напередодні втратив 4,6%. Ключовий індекс Токійської фондової біржі Nikkei впав за підсумками сьогоднішніх торгів на 4,73% і вийшов на позначку в 21 610 пунктів. При цьому в ході торгового дня Nikkei опускався ще нижче, продемонструвавши найсильніше за останні 18 років одноразове зниження.

Читайте АСН в Google News