Нардепи і колишні міністри потрапили в реєстр втікачів від аліментів

05.02.2018, 21:23

Мін'юст відкрив онлайн-реєстр осіб, які вперто не платять аліментів. Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко в своєму мікроблозі Twitter.

За його словами, до реєстру вносяться всі, хто має заборгованість більше 3 місяців. В системі вже понад 75 тисяч записів. З завтрашнього дня, 6 лютого, вступає в силу закон №7277 про посилення відповідальності за невиплату аліментів. З вівторка до таких осіб будуть застосовувати заборону на виїзд за кордон, обмежувати в керуванні автомобілем, носінні зброї, притягнуть до суспільно корисних робіт, оплата яких піде на погашення боргу перед дитиною.

Петренко пообіцяв, що такі веб-сторінки будуть запущені в кожному регіоні, створені групи виконавців для ліквідації заборгованості і введений щомісячний моніторинг дії закону. Міністр додав, що реєстр зручний в користуванні – за прізвищем і датою народження можна знайти людину, яка має борг по аліментах.

Чиновник підкреслив, що серед боржників є депутати, колишні міністри, представники органів центральної виконавчої влади, місцевої влади, силових структур. Нагадаємо, 7 грудня 2017 року Верховна Рада прийняла законопроект №7277, який передбачає посилення відповідальності за несплату аліментів.

Читайте АСН в Google News