Полторак: Стратегія Росії - створити проблему і виступити миротворцем

04.02.2018, 19:53

Російська Федерація завжди створює проблему, а потім сідає за стіл переговорів і виступає в ролі миротворця. Про це під час офіційного візиту в США заявив глава Міноборони України Степан Полторак в інтерв'ю «Голосу Америки», коментуючи можливість миротворчої місії ООН на сході України.

«Миротворча місія ООН на Донбасі має право на успіх, проте точно не на тих умовах, які зараз пропонує Росія. Не може бути країна-окупант країною-миротворцем. В тому і полягає стратегія РФ – спочатку створити проблему, а потім виступити миротворцем, нібито вирішуючи цю проблему. Чим більше Захід буде тиснути на Росію виконувати свої міжнародні зобов'язання, тим більше шанси уникнути відкритої агресії проти України», - заявив Степан Полторак.

Глава Міноборони України нагадав, що Росія окупувала український Крим, потім захопила українські міста Донецьк і Луганськ, а потім приїхала до Мінська і сіла за стіл переговорів, виступаючи миротворцем. «Кращий варіант для України тоді, коли Росія піде з Криму, Донецька і Луганська. Найгірший варіант – це відкрита агресія по відношенню до України. Але хочу сказати, що вона залишиться на совісті керівництва РФ, і Україна – це вже інша країна, просто так не вдасться проїхатися танками – Україна буде захищатися», - зазначив міністр.

Читайте АСН в Google News