Польським законом «про бандерівську ідеологію» стурбовані навіть у США

01.02.2018, 09:56

Держдеп США стурбований можливими наслідками після прийняття в Польщі закону, що передбачає кримінальне покарання за висловлювання про причетність поляків до Голокосту, а також запереченні злочинів українських націоналістів проти поляків. Про це заявила Хезер Науерт, повідомляє DW.

За словами Науерт, влада Польщі повинна перевірити, який вплив цей закон спичинить «на свободу слова і на партнерські відносини з США». «Ми розуміємо, що такі висловлювання як «польські табори смерті» ведуть до помилок і можуть поранити», - зазначила вона.

Вона уточнила, що закон здатний нашкодити вільній науковій дискусії і вплинути на стратегічні інтереси Польщі. Нагадаємо, вночі 1 лютого Сенат Польщі ухвалив без поправок закон про Інститут національної пам'яті Польщі. Відповідно до закону, вводиться штраф і терміни до 3 років в'язниці за публічні висловлювання про причетність поляків до Голокосту в роки Другої світової війни. Закон також вводить штрафи і тюремні терміни за заперечення злочинів українських націоналістів проти поляків.

Читайте АСН в Google News