Нові тарифи для обленерго підвищать вартість "комуналки" і товарів у магазинах

31.01.2018, 13:57

Нові тарифи для компаній в сфері постачання і розподілу електроенергії відіб'ються в вартості комунальних послуг для населення і на цінниках в магазинах. Таку думку висловив екс-міністр з питань ЖКГ Олексій Кучеренко на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Цей тариф зачепить, безумовно, і населення зокрема. Він обов'язково увійде в кінцевий тариф як для промисловості, так і для населення. Все це ми побачимо в наших платіжках і в цінах на будь-який товар", - зазначив експерт.

За його словами, це підвищення тарифів для компаній в сфері постачання і розподілу електроенергії призведе і до подорожчання послуг водопостачання, до 40% вартості яких залежить від ціни на електроенергію. При цьому Кучеренко додав, що анонсоване підвищення тарифів не пов'язане з RAB-тарифоутворенням.

Воно є поточною корекцією тарифів на підвищення операційних витрат і збільшення зарплат. Тому слідом за нинішнім підвищенням тарифів незабаром піде і подорожчання для 6 обленерго в зв'язку з прийнятим RAB-тарифоутворенням.

Нагадаємо, Нацкомісія з регулювання ринку електроенергетики з 1 квітня збільшить тарифи компаній в сфері постачання і розподілу електроенергії. Відповідні постанови опубліковані в "Урядовому кур'єрі" за 27 січня.

Зокрема, зазначається, що тариф у сфері розподілу електроенергії "ДТЕК Високовольтні мережі" зросте на 103%. Тариф "Київенерго" на поставку і розподіл електроенергії підвищено на 35-90% в залежності від класу споживання. У більшості розподільчих компаній тарифи виростуть в межах 20%.

Читайте АСН в Google News