«Кремлівська доповідь» підмінили в останні хвилини - Atlantic Council

31.01.2018, 12:22

«Кремлівська доповідь» була останньої миті підмінена, у список внесли суттєві зміни. Про це заявив один із співавторів доповіді, експерт Atlantic Council Андерс Ослунд.

У своїй статті для Atlantic Council експерт підкреслив, що високопоставлена ​​особа, ніхто не знає, хто саме, викинув роботу експертів і замість цього вписав імена вищих посадових осіб в адміністрації Путіна і уряду Росії, плюс 96 російських мільярдерів зі списку Forbes.

Мало того, цей чиновник також обсміяв урядових експертів, які підготували ще один звіт. «Підписавши цей список, міністр фінансів взяв на себе відповідальність за це», - підкреслив Ослунд.

Ослунд вважає, що ефект від «кремлівської доповіді» якщо і матиме ефект, то хіба що зміцнить російську еліту за Путіним. «У той час як автори CAATSA прагнули розбити російську еліту і перекрити відомим росіянам можливість спокійно жити на Заході. Багато бізнесменів зі списку Forbes є громадянами інших країн, крім Росії, і прожили за кордоном багато років. Влада США ніяк не довела, що ці люди зробили щось погане», - резюмував Ослунд.

Читайте АСН в Google News