Гройсман вимагає ліквідувати повноваження СБУ, податкової, прокуратури і поліції щодо перевірок бізнесу

31.01.2018, 11:50

Повноваження СБУ, податкової, прокуратури і поліції в перевірках бізнесу повинні бути ліквідовані. Про це на засіданні Кабінету міністрів заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає ASN.

"Ми провели роботу з колегами, сформувавши перелік проблем бізнесу... Ми підготували законопроекти для бізнесу. Це ініціативи уряду, президента, депутатів і фракцій. Це перелік із 35 законопроектів. В першому розділі цих законопроектів - захист прав бізнесу... Нам потрібно робити ще кроки, нам потрібно ліквідувати повноваження СБУ, Нацполіції в частині податкової поліції і прокуратури в сфері повноважень бізнесу", - заявив він.

Гройсман зазначив про неприпустимість перевірок бізнесу силовим шляхом. Старі методи силових служб треба ліквідувати. "Ми повинні створити інтелектуальну службу фінансових розслідувань", - сказав він.

Прем'єр висловив надію, що на базі профільного комітету парламенту буде запропоновано "нормальний законопроект про створення такої служби... Ми повинні відмовитися від будь-яких силових методів у бізнесі. А також створити посаду бізнес омбудсмена", - закликав він.

Читайте АСН в Google News