Виплата субсидій в Україні заблокована

30.01.2018, 19:20

Новий механізм монетизації субсидій для підприємств-постачальників електрики, природного газу та інших житлово-комунальних послуг, який розробило Міністерство фінансів, фактично заблокував розрахунки по субсидіях між державою і підприємствами. Як заявили в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, ситуація вимагає негайного реагування.

"Ситуація, яка зараз виникла з відшкодуванням підприємствам житлово-комунального господарства, об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), житлово-будівельним кооперативам (ЖБК) пільг і субсидій, наданих населенню на оплату житлово-комунальних послуг, вимагає негайного реагування з боку Міністерства фінансів України . Новий механізм виплати субсидій, введений в дію наказом Мінфіну 4 січня поточного року, фактично заблокував розрахунки по всій Україні", - йдеться в повідомленні Мінрегіонбуду.

Міністр регіонального розвитку, віце-прем'єр Геннадій Зубко доручив Мінфіну відкоригувати новий механізм відшкодування пільг і субсидій. Зокрема, Мінфін повинен скасувати вимогу щодо цільового використання коштів за надані пільги та субсидії для підприємств і повинен розмежувати вимоги верифікації одержувачів пільг і субсидій і вимог, за якими надається відшкодування даних пільг і субсидій.

Міністерству фінансів доручено перенести на кінець цього опалювального сезону введення для підприємств ЖКГ реєстру обсягу спожитих енергоносіїв та наданих послуг і реєстру сум, що підлягають перерахуванню за рахунок субвенції з місцевих бюджетів.

Читайте АСН в Google News