В Одесі затримано екс-керівників Адміністрації морпортів

29.01.2018, 18:10

В Одесі детективи НАБУ затримали екс-директора Адміністрації морських портів України Андрія Амеліна, а також його заступників. Про це інформує місцеве видання «Думская», посилаючись на джерело в правоохоронних органах, а також інформацію АМПУ.

Як зазначається, згідно з повідомленням Адміністрації, обшук на території її філії в Одесі проводився на підставі постанови судді Солом'янського райсуду столиці в рамках кримінальної справи, яку було відкрито щодо подій 2015 року. Йдеться про можливе привласнення грошей посадовими особами ТОВ «Техморгідробуд Миколаїв» за попередньою змовою з керівництвом АМПУ. Компанія «Техморгідробуд» у 2015-2016 роках займалася днопоглибленням у Маріупольському та Бердянському портах.

Спочатку вартість робіт була визначена в 290 млн грн. Надалі був оголошений інший конкурс, який виграв той же «Техморгідробуд». Цього разу ціна за роботи склала 712 млн грн. Договорами між «Техморгідробудом» і АМПУ зацікавилися працівники правоохоронних органів. За фактом привласнення бюджетних коштів у травні 2016 року було розпочато кримінальну справу.

Читайте АСН в Google News