Москаль звернувся до ГПУ з проханням перевірити МОЗ через «спалах поліомієліту»

29.09.2015, 09:45

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль попросив Генпрокуратуру дати правову оцінку керівництву МОЗ за роздмухування ситуації з поліомієлітом у Закарпатті. Про це повідомили у прес-службі губернатора.

«Жодного випадку поліомієліту в Закарпатті не виявлено, а повідомлення керівництва МОЗ про спалах поліовірусу виявилося недостовірним. Є обґрунтовані підозри, що псевдосенсацію було роздуто цілеспрямовано. Отриману з-за кордону велику партію вакцини від поліомієліту фахівці МОЗ зберігали з порушенням температурного режиму, допустили її розморожування, після чого повторно заморозили, хоча це не передбачено інструкцією. Далі заново заморожену вакцину вирішили швиденько використати, для чого й було організовано інформаційну атаку про спалах поліомієліту в Закарпатті», - розповів Москаль.

Тому він звернувся до ГПУ, щоб там оцінили роботу МОЗ. Крім того, Москаль повідомив і про те, що заступники голови МОЗ погрожували головним лікарям в Ужгороді звільненням. Чиновники вимагали підтвердити діагноз «Поліомієліт».

Читайте АСН в Google News