Вчені не рекомендують поспішати з виходом на пенсію

24.01.2018, 20:04

Після виходу на пенсію у людини в прискореному темпі втрачається вербальна пам'ять, що відповідає за здатність запам'ятовувати текстову інформацію. До такого висновку прийшли британські вчені з Університетського коледжу і Королівського коледжу Лондона, передає ТАСС.

В ході дослідження було проаналізовано стан понад 3 тисячі осіб у віці 45-68 років. Протягом 30 років проводилася перевірка рівня розумових здібностей добровольців. В результаті виявилося, що з моменту, коли людина припиняла працювати, у неї значно прискорювався процес зниження когнітивних функцій.

Зокрема, погіршення вербальної пам'яті відбувається у пенсіонерів на 38% швидше, ніж у людей, які продовжують свою робочу діяльність. Таке згасання функцій мозку загрожує раннім розвитком деменції.

Вчені прийшли до висновку, що будь-яка інтелектуальна діяльність для людей старшого віку життєво необхідна. Згідно зі статистикою, в світі від хвороби Альцгеймера, однією з найпоширеніших форм деменції, на сьогоднішній день страждають близько 50 млн осіб. До 2050 року це число може перевищити 131 млн.

Читайте АСН в Google News