Держслужба зайнятості перейшла на онлайн-співбесіди і відеорезюме здобувачів

24.01.2018, 13:37

Держслужба зайнятості перейшла на онлайн-співбесіди і відеорезюме здобувачів. Про це на прес-конференції заявив в.о. голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко, передає кореспондент ASN.

"У нас працює електронна черга. Також кожен, хто шукає роботу, може надіслати нам відеорезюме. Ми його подивимося і відправимо роботодавцям. Також у нас запрацювала така нова форма співпраці, як онлайн-співбесіда. Безробітний може через інтернет спілкуватися з роботодавцем. І не потрібно приїжджати на виробництво або в компанію", - сказав він. З його слів, нещодавно запрацювала "гаряча лінія".

"Щодня ми отримуємо по 100 тис. дзвінків. Це вже дозволило нам у 2017 році влаштувати на роботу більше 800 тис. осіб. І це більше на 5%, ніж у 2016 році", - підкреслив він. Також минулого року на 9% скоротилася кількість безробітних по країні, на 10% тих, хто отримує допомогу з безробіття.

"За рахунок того, що оперативно влаштовуємо на роботу, не надаючи статус безробітного, минулого року ми зекономили майже 1 млрд грн коштів фонду", - сказав він. При цьому середня зарплата минулого року за вакансіями зросла на 45% в порівнянні з 2016 роком.

Читайте АСН в Google News