Ганьба країни: соціологи розповіли, кому найменше довіряють українці

23.01.2018, 15:32

Серед інститутів, яким найменше довіряють українці, згідно з соціологічним опитуванням, - прокуратура, Верховна Рада і банки. Про це повідомила директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, старший науковий співробітник Інституту соціології Національної академії наук України Ірина Бекешкіна на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Краще виглядає НАБУ. Це єдина державна інстанція, у якій на 17% покращився баланс довіри-недовіри, хоча переважає недовіра: -12%. Але якщо порівняти з прокуратурою (а у цієї -74%), то це все-таки суттєва відмінність" , - зазначила соціолог. За її словами, рейтинг інших державних інститутів також вкрай низький - Кабмін, Верховна Рада, суди, НБУ. В цей же перелік потрапили і комерційні банки.

При цьому Бекешкіна додала, що на сьогодні більшість українців довіряє різним волонтерським організаціям, громадським організаціям, церкви. З державних структур - армія. Нагадаємо, згідно з соцопитуванням кінця минулого року, більше 40% українців вважають, що не проведена жодна успішна реформа. Ще 30% громадян вважають, що зроблено приблизно 10% від того, що потрібно.

Читайте АСН в Google News