Кубів: у 2017 році експорт України становив 39,5 мільярда доларів

19.01.2018, 20:54

Пріоритетом експорту повинні бути ринки Азіатського континенту, Американського континенту. Про це заявив перший віце-прем'єр Степан Кубів, передає кореспондент ASN.

"Ви знаєте, що інновації та модернізація промисловості створює можливі інструменти і реальну конкуренцію української продукції на міжнародних ринках. Коли оцінити період 2012-2016 року, то ми втратили 31,4 мільярда доларів експорту. За період, коли закритий російський ринок і була переорієнтація на європейський, американський, африканський, азіатські ринки", - заявив він.

За словами віце-прем'єра, за 11 місяців 17-го року експорт склав 39,5 мільярда доларів.

"Це на 20% більше ніж в минулому році. І це говорить про те, що ми зуміли переорієнтувати, посилити позиції і отримати 20% зростання. І тільки 15,9 з 39,5 мільярда - це тільки європейські ринки. Інші ринки - це ринок Індії, ринок Китаю і ринок Африки. І я вважаю, що перспективою і посиленням роботи з експорту повинні бути ринки Азіатського континенту, Американського континенту", - підкреслив він.

Кубів нагадав, що Рада прийняла Закон про експортно-кредитне агентство. "Він сьогодні реально виконується, і виділені відповідні кошти по формуванню бюджету. Виділено 200 000 000 гривен для початку цієї роботи. Уже проведена чітко організаційна робота по впровадженню даного кредитного агентства", - запевнив чиновник.

Читайте АСН в Google News