Сироїд: Ми ще не бачили остаточного тексту закону про реінтеграцію

18.01.2018, 12:39

В "Самопомочі" пояснили, чому голосували за закон про реінтеграцію Донбасу. Про це в інтерв'ю журналістам у кулуарах Верховної Ради України заявила віце-спікер і член фракції "Самопоміч" Оксана Сироїд, передає кореспондент ASN.

"Ми ще не бачили остаточного тексту закону. Треба ще почитати, за що в підсумку проголосували. Подивимося, що вийде зараз з-під пера Комітету з питань нацбезпеки і оборони. Секретар Комітету заявив, що це велика перемога. Подивимося", - заявила вона .

При цьому Сироїд пояснила, чому спочатку фракція виступала категорично проти закону, а в підсумку віддала голоси за нього.
"Ми голосували тому, що вперше за всі ці останні роки стався факт визнання незаконної окупації Російською Федерацією. Це історично важливе рішення для України", - зазначила вона.

Водночас у "Самопомочі" незадоволені наявністю норм про право президента без згоди парламенту оголошувати військовий стан.
"Це порушення Конституції", - підкреслила віце-спікер. Також у фракції критикують наявність норм, що дозволяють торгувати з окупованими територіями.

Читайте АСН в Google News