На Україну насуваються потужні циклони: погода різко погіршиться

17.01.2018, 09:35

З середи, 17 січня, Україна опиниться між антициклоном на сході і циклонами на заході. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила синоптик Наталка Діденко.

За її словами, потужна зона з антициклоном на сході і величезні повітряні атлантичні масиви теплого і вологого повітря зіткнуться над Україною з циклонами і фронтами на заході. А в зоні розподілу теплого і холодного повітря завжди відбуваються активні метеорологічні процеси.

У зв'язку з цим, в нашій країні пройдуть снігопади, в деяких регіонах з дощем, буде «стрибати» атмосферний тиск, різко змінюватися температура повітря. Ситуація на дорогах ускладниться максимально, ожеледиця і снігові замети гарантовані. Крім того, посилиться вітер аж до штормових показників.

За прогнозами Укргідрометцентру, 18 січня сніг буде на всій території країни, крім півдня. Температура повітря на заході, сході, півночі і центрі від -3 до +1 градуса, на півдні – дощі, до +4 градусів. 19 січня сніг прогнозується в центрі, на півночі, сході. На півдні і заході – мокрий сніг з дощем. Температура від -4 до +4 градусів.

Читайте АСН в Google News