У МОЗ розповіли, чому не можуть оголосити епідемію кору

16.01.2018, 16:14

МОЗ не може оголосити епідемію кору. Про це на засіданні Комітету з питань охорони здоров'я заявила представник Міністерства Ольга Стефанишина, передає кореспондент ASN.

"Ми дуже вдячні Комітету за те, що ви порушуєте таке питання. Ситуація з поширенням кору в Україні дійсно складна. І спільно з народними депутатами ми повинні знайти спільні рішення", - заявила вона.

За її словами, МОЗ не може оголосити епідемію кору, оскільки, за класифікацією Всесвітньої організації здоров'я, епідемія оголошується, коли зафіксовано 18 випадків захворювання на 100 тис. осіб. "У нас на даний момент 7-8 випадків на 100 тис. Тому ми не можемо на даний момент оголосити про епідемію", - сказала вона.

Вона також повідомила, що ще 5 серпня 2017 року було створено оперативний штаб з реагування на поширення кору. "Штаб особисто очолює Уляна Супрун", - повідомила вона.

Стефанишина запевнила, що вакцин проти кору, виробництва Бельгії, досить в Україні. Вакцини були закуплені за підтримки ЮНІСЕФ.

"На 1.01.18 року у нас у наявності було 518 тис. доз. Бувають окремі випадки, коли вакцина відсутня на місцях. Ми просимо відразу ж про це повідомляти", - сказала вона.

Вона підкреслила, що наразі вже щеплено близько 60% дітей від загальної необхідної кількості. "І ще у нас у запасах є 516 тис. доз вакцин", - запевнила вона.

За офіційною інформацією, за 12 місяців минулого року в Україні було зареєстровано 4782 випадків захворювання на кір.

Читайте АСН в Google News