Віце-прем'єр: потрібно створити реєстр українських співаків, які гастролюють по Росії

11.01.2018, 22:58

Українських «гастролерів», які виступають в країні-агресора, потрібно вносити до реєстру і титрувати певним чином. Про це заявив віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко у своєму мікроблозі Twitter.

«Щодо «наших» гастролерів в РФ. Дійсно, питання в основному етичне, заборонити не можна. Але, їдеш в РФ на гастролі: повідомляєш, потрапляєш до спецреєстру, на ТБ під час виступу або кліпу напис: «цей артист гастролює в країні-агресора», - написав Кириленко.

Віце-прем'єр додав, що подібні українські «гастролери» повинні платити додатковий військовий збір. Нагадаємо, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення стурбована тим, як ефіри радіо та телебачення захищені від пропаганди насилля та зневаги до людських прав. Після новорічних свят до Нацради в січні надійшло багато звернень, перш за все – через показ окремих фільмів, а також контенту і ідеологічного спрямування телепрограм і концертів. Найбільше громадяни і медіаресурси критикували законодавчу колізію щодо практики трансляції деяких радянських фільмів.

Читайте АСН в Google News