Путін готовий віддати Україні її військову техніку і кораблі з Криму

11.01.2018, 20:17

Президент країни-агресора Володимир Путін заявив, що РФ готова передати Україні військові кораблі і авіатехніку з окупованого Криму. Про це лідер Кремля заявив в ході зустрічі з главами російських ЗМІ, передає УНІАН.

«Користуючись нагодою, як говориться, хочу сказати, ми готові продовжити цей процес: готові передати військові кораблі України, які в Криму ще є, готові передати авіаційну техніку, бронетехніку», - повідомив Путін. Він уточнив, що за роки окупації техніка приведена в плачевний стан, проте «це вже не наша справа».

Президент РФ запевнив, що в поганому стані техніка нібито і була до окупації. «За ці роки ніким не обслуговувалася, звичайно», - сказав Путін. Він уточнив, що мова йде про десятки кораблів і бойових літаків.

За його словами, краще, якщо техніку з окупованого Криму заберуть українські військові. «Ми готові допомогти їм здійснити транспортування до Одеси», - заявив він. Путін також нагадав, що на півострові багато українських боєприпасів, але вони не підлягають транспортуванню, а тільки утилізації на місці.

Нагадаємо, сума збитку, нанесеного Україні в результаті окупації Криму - понад трильйон гривень. Крім військової техніки, Росія також вкрала українські бурові установки компанії «Чорноморнафтогаз». Убладнання захопили «зелені чоловічки».

Читайте АСН в Google News