РНБО: В Україні буде визначено порядок використання криптовалют

11.01.2018, 17:27

Національний координаційний центр кібербезпеки визначить порядок функціонування в Україні ринку криптовалют. Про це повідомили в прес-службі Ради національної безпеки і оборони.

Як зазначив секретар РНБО Олександр Турчинов, відсторонення держави від регулювання ринку криптовалют «створює загрози для економіки і безпеки держави». Він уточнив, що координаційний центр доручив Нацбанку, Мінфіну, СБУ, фіскальній службі створити норми врегулювання криптовалют в Україні.

Ці відомства повинні визначити держрегулятора і порядок функціонування ринку криптовалют, порядок проведення моніторингу транзакцій з використанням криптовалют і ідентифікацію суб'єктів криптовалютних операцій. Також треба розробити механізм доступу правоохоронців на криптовалютні біржі.

Нацбанк опрацьовує питання доцільності випуску власної криптовалюти в Україні. Нагадаємо, зараз криптовалюти не мають певного правового статусу в Україні. У жовтні у Верховній Раді зареєстрували проект, який пропонує Нацбанку контролювати обіг криптовалют у країні.

Читайте АСН в Google News