60 звільнених заручників залишаються у шпиталях. Розпочато другий етап їхньої реабілітації

09.01.2018, 12:25

24 звільнених військових залишаються у військовому госпіталі Києва. Про це на прес-конференції заявила психолог Наталя Зарецька, передає кореспондент ASN.

"На сьогодні на території військового шпиталю перебуває 24 особи, які проходять лікування. Поки ми ще не знаємо, яка частина з них залишиться для проходження реабілітаційної допомоги. Що стосується цивільних, то на вчора в лікарні Феофанія було 36 осіб. Проблема в тому, що багато з них відпрошуються, хочуть побачити Київ або поїхати до рідних", - заявила вона.

З її слів, у Феофанії перебувають не тільки ті, хто потребував медичної допомоги. Але і звільнені за соціальними показниками: без житла, всі, хто раніше проживав на непідконтрольній території.

Вона зазначила, що етап надання необхідної медичної допомоги вже пройдено і настає наступний: "Сьогодні можемо перейти вже до другого - реабілітаційного етапу. Адже люди, які довгий час перебували в умовах вимушеної ізоляції під тиском, піддавалися побиттю або психологічному тиску, вимагають саме психологічної реабілітації", - зазначила вона.

Читайте АСН в Google News