Басурін розповів фейк про вихід «Грузинського легіону» зі ЗСУ

06.01.2018, 17:52

Так званий «Заступник командувача оперативним командуванням ДНР» Едуард Басурін заявив, що «Грузинський легіон» вийшов з полку Збройних Сил України на Донбасі через помилки командування і «дружнього вогню». Про це повідомляє РІА «Новости».

«Дії командування ЗСУ супроводжувалися грубими помилками. Серед них: «дружній» обстріл 26 листопада грузинських військових артилерією 128-ї бригади ЗСУ, в результаті якого поранення отримали шість військових. А 16 грудня сталася черговий обстріл грузинських військових підрозділами 54-ї бригади ЗСУ, в результаті якого поранення отримали 11 грузинських військових. Рішення про вихід «Грузинського легіону» з бригади ЗСУ було прийнято після обстрілу 19 грудня підконтрольного Україні населеного пункту Новолуганське 25-м батальйоном «Київська Русь», якому було поставлено завдання обстріляти запальними снарядами будинки мирних жителів для імітації наслідків обстрілу з «Градів»», - розповів Едуард Басурін.

Нагадаємо, раніше «Грузинський легіон», який веде на Донбасі бойові дії у складі українських військ, заявив про вихід зі складу 54-ї бригади ЗСУ через некомпетентність і незаконні дії її командування.

Читайте АСН в Google News