Порошенко: Бойовики зволікають із процесом звільнення полонених

06.05.2015, 15:12

Президент Петро Порошенко заявив, що звільнення заручників — ключова позиція в роботі тристоронньої контактної групи щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Про це Петро Порошенко сказав під час зустрічі з представниками підгруп, передає прес-служба глави держави.

Президент зазначив, що процес звільнення полонених гальмують бойовики. Вони апелюють до того, то не знають точної кількості заручників.

«Ця позиція не прийнятна для нас і для світу. Мінські домовленості передбачають чіткі терміни виконання і чіткий принцип «усіх на усіх», Росія повинна звільнити всіх незаконно утримуваних на своїй території», — повідомив Президент.

Пан Порошенко розповів, що підгрупи контактної групи відповідають за різні сфери — безпека, політичні питання (зокрема, підготовка до місцевих виборів), соціально-економічні, гуманітарні питання. Завданням саме гуманітарної підгрупи є сприяння звільненню заручників.

Нагадаємо, днями голова СБУ Валентин Наливайченко повідомив, що в полоні бойовиків близько 300 українців. Це не лише військові, але й волонтери та цивільні.

 

Читайте АСН в Google News