У Запоріжжі московські попи відмовилися відспівувати трагічно загиблу дитину

04.01.2018, 18:21

Попи УПЦ Московського патріархату відмовилися відспівувати трагічно загиблу маленьку дитину, оскільки її хрестили в церкві Київського патріархату. Про це повідомило місцеве видання Forpost.

31 грудня близько 18:20 на вулиці Історичній у Запоріжжі 39-річний житель міста викинувся з вікна багатоповерхівки і впав на 2-річного хлопчика, який гуляв з татом. Чоловік помер від отриманих травм на місці. Хлопчика намагалися врятувати лікарі «швидкої допомоги», але дитина, не приходячи до тями, померла в реанімобілі.

Після цього 3 січня дитину ховали, запросили попа з храму УПЦ МП Євгенія Молчанова, однак той відмовився відспівувати дитину, яку хрестили в «самоназваній» церкві. «Батюшка сказав, що дитина нехрещена, а церква - самозванча. Мати плакала і падала перед ним на коліна, але це не допомогло», - розповів батько загиблого хлопчика.

У підсумку на процесію приїхав священик з церкви Святого Миколая, де хрестили дитину, і відспівав покійного. Відзначається, що в Запоріжжі всього два храми Київського патріархату.

Читайте АСН в Google News